Holter TA (Monitorizarea tensiunii arteriale)

Ce este Holterul TA?

Monitorizarea tensiunii arteriale. Holterul de TA este un dispozitiv de mici dimensiuni, care se foloseste pentru a diagnostica hipertensiunea si pentru a obiectiva eficienta tratamentului antihipertensiv. Cea mai buna metoda de a face acest lucru este cu ajutorul unui aparat de monitorizare a tesiunii, pe care pacientul il poarta timp de 24 de ore.

PROGRAMEAZA-TE ACUM ONLINE !

Informatii utile

Aparatul pentru monitorizarea tensiunii arteriale consta intr-o manseta ce se prinde la nivelul unuia dintre brate, atasata printr-un furtun subtire de aparatul electronic ce inregistreaza tensiunile, acesta avand dimensiunea unui telefon mobil prins pe o curea pe care pacientul o va purta in jurul taliei. Poate fi purtat cu lejeritate atata timp cat pacientul isi desfasoara activitatea de zi cu zi. Monitorizarea holterului TA nu necesita o pregatire speciala a pacientului si se poate efectua in orice moment al zilei iar pacientul nu trebuie sa-si intrerupa medicatia inainte de acesta investigatie. Este de preferat ca pacientul sa fie surprins intr-o zi obisnuita, chiar o zi dificila, in care sa faca si excese care sa-i determine eventual aparitia simptomatologiei.

Dupa montarea aparatului, in momentul in care manseta se umfla, pentru ca masurarea sa fie exacta si fara erori, este de preferat ca pacientul sa tina bratul intins pana la terminarea masuratorii.
Avantajul purtarii Holterului TA in conditii de ambulator fata de spital consta in faptul ca tensiunea arteriala a pacientului poate fi evaluata in conditii din viata reala, nu doar in conditii de cabinet sau de spital.
Functionarea acestuia este este pe baza de baterii alcaline si nu exista riscuri pentru sanatatea umana.
Dispozitivul trebuie protejat de umezeala, lovituri si trebuie pastrat cutat. Este interzis sa faceti dus cu aparatul montat!

PRETURI MONITORIZARE HOLTER:
Holter TA  24 ore – cu interpretare – 170 RON

Dr. Arlet Alina
Medic Primar
Locatie: Giulesti 41B
Dr. Dawood Adnan Aws
Medic Specialist
Locatie: Giulesti 41B

PROGRAMEAZA-TE ACUM ONLINE !