• Echipament de ultima generatie GE Senographe Pristina 3D cu procesare Soft V-Preview! Cu noul mamograf GE doza de radiatii ESTE MIULT MAI MICA!

 • Echipa de 3 medici radiologi PRIMARI si SPECIALISTI care se consulta asupra cazurilor!

Examinari si preturi

 • Mamografie digitala standard – unilaterala
  220 RON
 • Mamografie digitala standard – bilaterala
  290 RON
 • Mamografie digitala cu Tomosinteza si procesare Soft V-Preview – unilaterala
  320 RON
 • Mamografie digitala cu Tomosinteza si procesare Soft V-Preview – bilaterala
  450 RON

Mamografia digitala cu tomosinteza 3D este cea mai noua si avansata tehnica pentru depistarea cancerului de san la femeile peste 40 ani si in special in sanul cu densitate crescuta. In acest sens, IMAMED isi completeaza departamentul de imagistica cu un echipament GE Senographe Pristina 3D, fiind cel mai nou mamograf aparut pe piata. Alaturi de RMN de san si ecografia mamara sectia de senologie IMAMED este completa! Tomosinteza este o metoda de diagnostic care consta in scanarea sanului din diverse unghiuri, realizand apoi o harta tridimensionala, practic se obtine o feliere a sanului si permitand astfel medicului sa analizeze tesuturile din profunzime.

Rata globala de deces din cauza cancerului a scazut in mod semnificativ de-a lungul ultimelor doua decenii, cu 23%, între 1991 si 2012. Pentru cancerul de san la femei, rata de deces a scăzut cu 36%, intre 1989 si 2012.
Dintre femeile cu cancer de san, 89,7 % vor supravietui, în medie timp de cinci ani de la diagnosticare. Acest procent include toate femeile cu tumori mamare, indiferent de stadiul de boală sau de subtip. Din punct de vedere al screening-ului este recomandata o mamografie anuala la toate femeile, incepand cu varsta de 40 de ani, deoarece dupa aceasta varsta creste incidenta cancerului mamar. IMAMED continua programele de PREVENTIE si CONTROL pentru a ajuta la depistarea afectiunilor in lipsa simptomelor din stadii incipiente!

Care sunt avantajele mamografiei cu tomosinteza?
Prin posibilitatea de a analiza tesuturile situate in profunzimea sanului si eliminarea suprapunerii de tesuturi , prin tomosinteza se reduc rezultate fals negative ( cancerul ) sau fals pozitive ( catalogarea unei leziuni ca fiind suspecta prin evidentiezea unei leziuni create prin suprapunerea de planuri ).
Permite evidentierea anomaliilor suspecte de la dimensiuni foarte mici, foarte utila intr-un san dens
Permite caracterizarea asimetriilor de densitate ( care pot fi uneori singurul semn de cancer ) si a microcalcificarilor ( semne precoce de neoplasm mamar, mamografia fiind singura metoda imagistica de depistare a acestora ).
Se reduce numarul de controale suplimentare.
Doza de iradiere la mamografia cu tomosinteza este mica, reducand si dozele de iradiere cumulate in timp datorita diagnosticului imbunatatit, astfel eliminand expunerile mamografice suplimentare si numarul de rechemari pentru obtinerea unui diagnostic corect.

Raspunsul la intrebarea majoritatii pacientelor: este dureroasa mamografia?
Mamograful GE Senographe Pristina 3D prezinta ca si avantaj ( pe langa cele enumerate anterior de precizie a diagnosticului si doza de iradiere redusa ) o reducere a disconfortului resimtit de pacienta, prin posibilitatea adaptarii compresiei la sensibilitatea pacientei, permitand astfel efectuarea mamografiei si la persoanele cu o sensibilitate ridicata ce nu suportau compresia in cadrul mamografiei clasice analog.
De asemenea, mamograful GE Senographe Pristina 3D permite efectuarea mamografiei si la pacientele cu implant mamar, prin posibilitatea controlarii compresiei si prin detinerea unui soft adaptat pentru implantul mamar investigatie ce nu poate fi efectuata cu mamograful clasic analog.

Mamografia cu tomosinteza este in prezent, cea mai avansată tehnică de investigare a sânilor atât pentru screening, cât și pentru diagnostic, oferind cel mai mare grad de acuratețe la diagnostic, la pacientele peste 40 de ani, dar trebuie mentionat totusi faptul că si mamografia cu tomosinteza ( la fel ca orice alt examen radiologic ), nu poate avea acuratețe de 100 % uneori fiind necesare investigații suplimentare, precum ecografia mamară sau examenul RMN mamar si chiar examenul histo-patologic- acesta fiind singurul care poate concluziona 100% caracterul malign sau benign al unei leziuni.

Dr. Eddan Athir
Medic Primar
Locatie: Giulesti 41B
Dr. Enea Felicia
Medic Primar
Locatie: Giulesti 41B
Dr. Pauna - Cristian Ruxandra - Liana
Medic Primar
Locatie: Giulesti 41B

  Programati-va ONLINE sau sunati la 031 9913

  Va rugam sa completati cu datele dumneavoastra. Veti fi contactat de un reprezentant IMAMED in maxim 24 de ore pentru a stabili detaliile programarii!